Älykäs pysäköinti tuo tasapuolisuutta

Digitalisaatio näkyy myös kaupunkien kadunvarsissa ja erilaisilla pysäköintialueilla – nimittäin älykkäämpinä pysäköintiratkaisuina.
21.09.2022
News
Kaskean älykkäät pysäköintiratkaisut helpottavat arkea ja ovat palvelua parhaimmillaan. Yrityksen palveluvalikoimasta löytyvät myös kaikki pysäköintialueiden tarvittavat opasteet ja liikennemerkit.

Älykkäät, modernit ja helppokäyttöiset ratkaisut ovat pysäköinnissä päivän sana, puhuttiinpa sitten pysäköintilippuautomaateista tai laajemmin pysäköinnin hallintajärjestelmistä.

– Meidän ratkaisuillamme pysäköijä maksaa ainoastaan käyttämästään pysäköintiajasta, eli niissä ei ole erillisiä palvelu- tai kuukausimaksuja. Maksuautomaatit ovat turvallisia ja helppokäyttöisiä, toimitusjohtaja Vesa Rautava Kaskea Groupilta kertoo.

– Haluamme olla luomassa ihmis- ja palvelulähtöisempää tapaa toimia pysäköintiautomaattien ja -järjestelmien kanssa, hän jatkaa.

Kaskea Parkingin tapauksessa käyttömukavuus on otettu huomioon niinkin, että perinteisempiäkään maksutapoja ei ole unohdettu. Kolikoilla maksaminen onnistuu siinä missä kortilla tai pysäköintisovelluksen (älypuhelimen avulla) tapahtuva maksusuoritus.

– Palveluissamme onkin mainiosti huomioitu saavutettavuus ja erityyppiset käyttäjät, koska maksaminen onnistuu helposti eri tavoilla. Myös integrointi erilaisiin järjestelmiin, kuten sähkölataukseen onnistuu.


Pysäköintidatasta hyötyvät kaikki

”Olemme kuitenkin jo tulleet kehityksessä pitkälle niistä aivan perinteisimmistä pysäköintimaksutolpista.”

Vesa Rautava, Kaskea Group


Digitalisaatio ja siihen liittyvät palvelut menevät eteenpäin. Vesasta onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka pysäköinti toimii ja millaisia innovatiivisia ratkaisuja on käytössä vaikkapa muutaman kymmenen vuoden päästä.

– Olemme kuitenkin jo tulleet kehityksessä pitkälle niistä aivan perinteisimmistä pysäköintimaksutolpista. Suomi on ylipäätään yleisesti pysäköintiratkaisuissa tietyllä tapaa edelläkävijä, Vesa muistuttaa.

Tyypillisessä tapauksessa esimerkiksi kunta, kaupunki tai sen organisaatio haluaa modernisoida vaikka keskusta-alueen kadunvarsipysäköintiä tai yksittäistä pysäköintialuetta. Suuressa kaupungissa saattaa olla satojakin pysäköintilippuautomaatteja.

– Meidän vahvuutemme on, että pystymme nitomaan kokonaisvaltaisen palvelun pysäköintiratkaisujen ja -automaattien ympärille. Meiltä saa niin huollon, ylläpidon kuin asennuksenkin, Vesa korostaa

Älykkäissä pysäköintiratkaisuiden yksi vahvuus on se, että ne keräävät anonyymiä dataa pysäköinneistä.

– Tästä datasta hyötyvät sekä loppukäyttäjät että pysäköinnin hallinnoinnista ja kehittämisestä vastaavat, Vesa korostaa.

– Tarkan datan pohjalta on helppo arvioida, kuinka esimerkiksi tietty pysäköintialue toimii käytännössä ja miten sitä voisi kehittää.


Kiinnostaako älykäs pysäköinti?

Tutustu asiakastarinaan

Pysäköintiratkaisuissa sinua palvelee Parking-tiimi

Pysäköintiratkaisut

Pysäköintilippuautomaatit

Pysäköinnin hallintajärjestelmät

Huolto- ylläpito- ja asennuspalvelut

 

Nimemme Kaskea Group pohjaa vanhaan suomalaiseen kaskeamisen kulttuuriin – teemme tilaa uudelle kasvulle, kehitykselle ja tulevaisuudelle.

Go back to "News"