Opasteiden ja kylttien avulla asiakkaasi löytävät nopeasti perille

Opasteet ovat niin kiinteä osa arkeamme, että niitä ei aina edes huomaa – kunnes ne puuttuvat.
27.10.2021
News
kaskea traffic opasteiden merkitys arjessa

Uudessa kohteessa voimme reitin miettimisen sijaan keskittyä ympäristöömme, koska kyltit kertovat, minne mennä. Jos opasteita ei ole, joudumme näkemään paljon enemmän vaivaa löytääksemme perille. Opasteet vaikuttavat myös merkittävästi turvallisuuteemme. Niiden avulla hälytysajoneuvot pääsevät perille, ajonopeus osataan sopeuttaa alueelle sopivaksi ja ihmiset löytävät kokoontumispaikalle hätätilanteessa. Opasteisiin kannattaa siis panostaa – parhaimmillaan ne pelastavat henkiä, ja ne tukevat myös yritysten brändiä.

Opasteet säästävät aikaa

Kun kiinteistölläsi vierailevat ihmiset kaipaavat reittiä, alueopasteet ja -kyltit ovat tehokkain työntekijäsi. Kuvitellaanpa tilanne ilman riittäviä opasteita. Asiakas saapuu kiinteistösi porteille. Kyltin mukaan kiinteistö on oikea, mutta lisäopasteita ei näy. Hän astuu toimistoonne sisään ja kysyy neuvoa ensimmäiseltä kohtaamaltaan henkilöltä. Matkan jatkuessa kenties vielä toiseltakin, koska uudessa ympäristössä ohjeet unohtuvat helposti.

Opastamiseen saattaa mennä vain hetki, mutta viikon mittaan se on saattanut viedä työntekijöiltä reilustikin aikaa, keskeytyksistä puhumattakaan. Myös asiakkaat tuntevat olonsa epämukavaksi, toiset jopa ahdistuneiksi. Opasteet ohjaavat kaikki vierailijat perille vaivattomasti, ja työntekijäsi saavat uppoutua töihinsä ilman keskeytyksiä.

Opasteen ulkonäöllä ja sijoittelulla on merkitystä

Lain vaatimat opasteet, kuten poistumisreittejä osoittavat ja liikennettä ohjaavat kyltit, valmistetaan ja sijoitellaan aina tarkasti niille asetettujen standardien ja määräysten mukaisesti. Opasteiden sijoitteluun ja ulkonäköön kannattaa panostaa kuitenkin myös silloin, kun laki ei aseta raameja. Kun sijoittelussa otetaan alusta alkaen huomioon kyltin käyttäjän liikkuminen, ne voidaan sijoitella loogisesti, näkyvästi ja riittävän tiheästi. Alueopasteilla voidaan usein tukea myös yritysten brändiä. Monet yritykset hyödyntävätkin tilaisuuden ja tilaavat opasteet, joissa on huomioitu brändi-ilmeen ohjeet ja joka on yhtenäinen yrityksen muiden materiaalien kanssa. Valmistusvaiheessa voidaan ottaa huomioon ilmeen värit, ikonit ja fontit, jolloin vaikkapa perinteisestä aluekartasta saadaan brändin mukainen.

Tarvitsen opasteita ja kylttejä – miten etenen?

Kaskea Trafficilta saat koko opasteiden ja kylttien kirjon niin ulko- kuin sisäkäyttöön. Valmistamme muun muassa kuntien ja kaupunkien opastaulut, teollisuusalueiden opastekartat, ulkoilualueiden kartat ja opasteet sekä asunto-osakeyhtiöiden tontti- ja pihaopastetaulut. Kun tarvitset opasteita, kylttejä tai erikoiskilpiä, ota yhteyttä myyntiimme. Sinun tarvitsee tietää yhteyttä ottaessasi ainoastaan se, minne ja mihin tarkoitukseen opasteita tarvitset – me kysymme sinulta muut tarvittavat tiedot. Selvitämme kanssasi opasteiden ja kylttien kiinnityksen ja kokoluokan sekä mahdolliset värit, tekstit ja fontit. Meiltä voit tilata myös kartoituksen ja suunnittelun.

Kun pystytät opasteen tien varteen, sinun tulee hakea sitä lupa huolimatta siitä, edustatko yritystä vai toimitko yksityishenkilönä ja onko kyseessä yksityistie vai ei.

Lue lisää täältä

Go back to "News"