taustakuva portaalit3

Opasteratkaisu, joka on 100% kotimaista laatua ja erikoisosaamista.

Haluamme olla mukana asiakkaiden tukena ja apuna opastuksen suunnittelussa. Neuvomme opasteiden uuden tieliikennelain mukaisen mitoituksen ja oikean rakenteen löytymisessä sekä varmistamme käytettävien tuotteiden ja ratkaisujen yhteensopivuuden. Avullamme löydät oikean portaalin tai pylvään, jalustan ja opastetaulun yhdistelmän varmasti ja turvallisesti.

KAPU®-NE opastepylväs - kotimainen EN 12767 ja EN 12899 mukainen väistyvä opastepylväs

Väylillä ja teillä, missä liikennemäärä ylittää 1500 ajoneuvoa vuorokaudessa ja nopeustaso on vähintään 60 km tunnissa, on Väyläviraston ohjeiden mukaan käytettävä opastusmerkeissä törmäysturvallisia pylväitä.

KAPU®-NE opastepylväs täyttää kaikki Väyläviraston törmäysturvallisuutta koskevat vaatimukset. Opastepylvästä ei tarvitse suojata kaiteella. 

KAPU®-NE opastepylväät ovat saaneet törmäysturvallisuudessa parhaimmat tulokset markkinoilla olevista törmäysturvallisista pylväistä. Yhdessäkään raportoidussa kolarissa (n. 2000 kpl) ei ole tapahtunut vakavaa loukkaantumista.

EN 12767 -normin mukaiset KAPU®-NE opastepylväät asennetaan SJ-betonijalustaan. Jalustan kestävät pidätinruuvit kiinnittävät pylvään tukevasti paikoilleen. Niiden avulla voidaan myös säätää pylvään ja opasteen kulmaa jalustassa. SJ-betonijalustat soveltuvat useille erilaisille maa-aineksille. Jalustan riittävän suuri koko geoteknisen mitoituksen kannalta (DL3-arvo) varmistetaan OPTA-ohjelmalla (OPTA Excelin lähde Väyläviraston tieohjeet).

Opasteen soveltuvuus KAPU®-NE opastepylvääseen tarkistetaan OPTA-ohjelmasta (OPTA Excelin lähde Väyläviraston tieohjeet). Pylväskokoja löytyy aina pienemmistä liikennemerkeistä suuriin opastusmerkkeihin. Opasteen maksimimassa on 300 kg.

Törmäysturvalliseen opastepylvääseen on omat opasteen tukirakenteen vaakaputkien kiinnikkeet, jotka törmäyksen sattuessa irtoavat pylväästä. Kiinnikkeet ovat varmakäyttöisiä ja lähes huoltovapaita.

Yleisilmeestä saadaan erittäin yhdennäköinen, kun ulkonäkö on hyvin samanlainen tavallisimpien teräsliikennemerkkipylväiden ja valopylväiden kanssa.

 

KA PU

KAPU®-NE opastepylväs noudattaa standardeja:
EN 12767:2007, EN 12899, EN ISO 1461
CE-merkitty
Valmistetaan Suomessa.
Kuumasinkitty teräskartiopylväs on patentoitu.
Pidätetään oikeudet teknisiin muutoksiin. 

KAPU taulukko 3 01

 

 

Suosittelemme
Uutuudet

Traffic Tiimi

Pekka Leinonen2

Pekka Leinonen

Myyntijohtaja
Katri Kari

Katri Kari

Myyntiasiantuntija
Pekka Riihimaki

Pekka Riihimäki

Myyntiasiantuntija