Kadunkalusteiden hoito

 

Kadunkalusteet ovat lähes huoltovapaita, mutta jos kuitenkin kaluste vaatii puhdistusta, miten tulee toimia?

 

Puhdistus

Kadunkalusteet ovat huoltovapaita tavanomaisilta ympäristön vaikutuksilta. Varastot ja pyöräkatokset kannattaa kuitenkin puhdistaa säännöllisesti, jotta ne pysyvät näyttävän näköisinä.

 

Kuinka usein?

Se, kuinka usein puhdistus tulee suorittaa, riippuu monista tekijöistä, kuten sääsuojan ulkomuodosta, lisävarusteista, ympäröivästä ympäristöstä sekä käyttöasteesta. Peruspuhdistus kannattaa tehdä kuitenkin vähintään kaksi kertaa vuodessa, jolloin seinät ja katto puhdistetaan samalla puhdistusaineella.

 

Seinät

Pese lakatut profiilit ja seinäpaneelit vedellä ja pehmeällä sienellä, käyttämällä mietoa puhdistusainetta, jonka pH-arvo on noin 5. On huomioitava, että pesussa ei tule käyttää emäksisiä puhdistusaineita, koska sekä alumiini että levymateriaali ovat herkkiä emäksisille aineille.

 

Katto

Puhdista kattopaneelit lämpimällä vedellä ja pehmeällä harjalla tai sienellä, käyttämällä tavallista, vedellä laimennettua pesuainetta. Huuhtele sen jälkeen pinta vedellä. Jos katolle on kertynyt levää, se voidaan puhdistaa levän poistoon tarkoitetulla puhdistusaineella ja pestä sen jälkeen yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Huomioithan, että puhdistusta ei tule suorittaa suorassa auringonvalossa tai kun ilmanlämpötila on yli 25 °C. Puhdistuksessa ei tule käyttää painepesuria, sillä se saattaa vahingoittaa kattopaneelien pintaa. Kattopaneeleja ei saa missään tapauksessa puhdistaa orgaanisella liuotusaineella, hankaavilla- tai kiillotusaineilla, eikä myöskään vahata, koska tällainen käsittely saattaa vahingoittaa muovin UV suojaa.

 

Lumenpoisto

Varastojen ja pyöräkatosten katto on rakennettu kestämään normaaliolosuhteiden lumimääriä. Hyvin runsaslumisina talvina katon lumiolosuhteita tulee kuitenkin seurata ja jos katolle kertyy lumikinostumia, tulee ne poistaa, jotta vältyttäisiin kattorakenteiden vaurioitumiselta

 

 

 

Näytä kaikki kysymykset