Liikennemerkkien puhdistus

 

Kuinka liikennemerkit tulisi puhdistaa, jotta heijastava pinta ei vahingoittuisi?

Liikennemerkit tulisi puhdistaa aika ajoin, jotta merkki säilyttää parhaan mahdollisen heijastavuutensa. Heijastavuuden muutokset vaikuttavat merkin havaittavuuteen. Lisäksi lika saattaa vahingoittaa kalvon pintaa ja näin lyhentää merkin käyttöikää.

Merkit voidaan pestä koneellisesti, jolloin suositeltavin puhdistusväline on pyörivä pehmeä harjalaite. Huomioitavaa on, että painepesussa pesuaine ei saa ylittää 50 bar'ia. Lisäksi vesisuihkun on tultava kohtisuorassa merkkiin nähden, eikä se saa olla pistemäinen vaan hajanainen. Merkkejä ei saa pestä kylmässä, alle -10°C lämpötilassa eikä pesuvesi saa vastaavasti olla yli +50°. Puhdistus ei saa olla hankaavaa, eikä se saa sisältää vahvasti aromaattisia tai alkoholipitoisia liuottimia. Jos pesussa on käytetty puhdistusainetta, merkit tulee huuhdella pesun jälkeen. 

Merkit voidaan pestä myös käsin, jolloin suositellaan käytettäväksi pehmeää harjaa tai moppia. Pesuolosuhteissa sekä pesuaineiden käytössä pätee sama ohjeistus kuin koneellisen pesun ohjeistuksessa.

 

 

Näytä kaikki kysymykset