Laatukilpi voitti ilmanlaadun UIA-HOPE-innovaatiokilpailussa

23.09.2020
Ajankohtaista
touch

Urban Innovative Action – Healthy Outdoor Premises for Everyone HOPE on Helsingin kaupungin koordinoima hanke, jossa kehitetään uusia tapoja kerätä ilmanlaadun täsmä tietoa, jota voidaan hyödyntää innovatiivisesti kaupunginosa- ja asukastasolla. HOPE-hankkeessa ilmanlaatua seurataan Jätkäsaaressa, Pakilassa ja Vallilassa. Hankkeessa hyödynnetään kerättyä mittausdataa, asukkaiden ja yritysten ideoita ja ehdotuksia sekä Helsingin alueella saatavissa olevaa avointa dataa.

Forum Virium on toteuttanut hankkeessa innovaatiokilpailun, jossa haettiin yritysten uusia ilmalaatu-datan hyödyntämiseen pohjautuvia digitaalisia innovaatioita nopeina kokeiluina toteutettavaksi. Laatukilpi on tietoinen globaalista ilmanlaatuongelmasta ja kannatamme vihreitä arvoja mahdollisuuksien mukaan toimintatapojemme sekä tuotteidemme osalta. Halusimmekin osaltamme olla mukana hankkeessa ja osallistuimme kilpailuun.

Tarjouskilpailu keräsi 43 innovaatiota kolmessa kilpailuluokassa: IoT, Data & AI sekä Cross-Innovation. Tarjousten arvioinnista vastasi 10 asiantuntijaa UIA HOPE-hankkeen projektiorganisaatioista. Kilpailun tulos julkistettiin elokuun lopussa ja Laatukilpi oli yksi voittajista luokassa IoT (engl. Internet of Things, joka tarkoittaa esineiden liittämistä internetiin).

Näin Laatukilpi esitteli kokeiluaan kilpailun tuomaristolle:
”Kaupungeilla ja kunnilla on käytössä laajasti erilaisia laitteita ja ohjelmistoja olemassa olevassa kaupunki-infrassa. Esimerkkeinä mainittakoon joukkoliikenteen infojärjestelmät, liikennevalot tai pysäköintilippuautomaatit. Tämä olemassa oleva infrastruktuuri tarjoaa loistavat mahdollisuudet erilaisten uusien palveluiden jatkokehitykselle. Kokeilussa tullaan luomaan melu- ja ilmansaasteiden mittaukseen tarkoitettu lisälaite ja palvelu, jota testataan mainitussa infrassa. Sen tuottama data tuodaan tarjolle haluttuun avoimeen rajapintaan. Tulemme myös luomaan raportteja saasteista taustajärjestelmämme kautta.”

Takaisin "Ajankohtaista"-sivulle