3D-menetelmäsuunnittelulla kilpailuetua

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Kaskea Group Oy on moderni yritys, jonka liiketoiminta-alue Kaskea Machinery valmistaa sopimusvalmistuksena ja alihankintana tuotteita Suomen johtaville konepajayrityksille.
09.01.2023
Ajankohtaista
3D menetelma suunnittelu

Kaskea Machinery investoi vuosittain merkittävästi uuteen teknologiaan, ohjelmistoihin ja konekantaan. 3D-menetelmäsuunnittelu on tullut vahvasti mukaan nykyajan konepajateollisuuteen.

– Kappaleiden kolmiulotteinen suunnittelu ja mallinnus tekevät kappaleista realistisia ja auttavat kappaleen pienempienkin yksityiskohtien havainnoinnissa ja antavat heti paremman kokonaiskuvan siitä, minkälainen kappale on kyseessä, myyntipäällikkö Timo Heinonen Kaskea Groupista kertoo.

Kappaleita pystytään tutkimaan useista eri kuvakulmista ja mahdolliset suunnittelumuutokset on helppo päivittää malliin ja työstöratoihin.

Nykyaikainen CNC-työstökone ja robottiaikakausi mahdollistavat suunnitteluohjelmistojen käytön sekä töiden valmistelun ennen kappaleiden vientiä tuotantoon. Menetelmäsuunnittelun ansiosta koneiden käyttökapasiteetti hyödynnetään mahdollisimman hyvin, sillä kun menetelmät ovat tiedossa ja viilattu kuntoon, koneet pidetään työssä optimoidusti ja tehokkaasti.

– Modernien CAM-ohjelmistojen avulla työstöradat ovat tehokkaasti optimoituja ja yhteistyössä terätoimittajien kanssa työkalujen koko kapasiteetti pystytään käyttämään hyödyksi, Heinonen sanoo.

3D-malleja hyödynnetään jo tarjouslaskentavaiheessa

Kaskea Machineryllä on käytössä työkaluautomaatti, josta tuotannonsuunnittelija näkee ohjelmointivaiheessa saatavilla olevat työkalut. Jos kappale vaatii erikoistyökaluja, joita ei omasta työkaluautomaatista löydy, työkalut saadaan tilattua valmiiksi ajankohtaan, jolloin työ siirtyy tuotantoon.

– Hyödynnämme Kaskea Groupilla kappaleiden 3D-malleja jo tarjouslaskentavaiheessa.

– Menetelmäsuunnittelijamme simuloi kappaleelle työstöradat, jolloin saadaan tietoon mahdollisimman tarkka työstöaika, sekä suunnittelee kappaleen ympärille alustavasti mahdolliset kiinnitysjigit ja niiden valmistuksesta aiheutuvat kustannukset, Heinonen lisää.

Tämä taas näkyy Kaskea Groupin asiakkaille kappaleiden kustannustehokkaassa hinnoittelussa ja mahdollistaa toimitusajoissa pysymisen, sillä yllätysten määrä valmistusvaiheessa on pudonnut huomattavasti.

– Myös mahdollinen tieto tarjouspyyntövaiheessa olevien kappaleiden soveltuvuudesta tuotantoomme saadaan asiakkaalle mahdollisimman nopeasti, jolloin asiakas tietää, että työlle löytyy tekijä.

Tutustu Machineryn palveluihin tarkemmin

Takaisin "Ajankohtaista"-sivulle