Dmitri viihtyy Kaskealla – Inhimillinen ote teki vaikutuksen

Kaskealla CNC-koneistajana työskentelevä Dmitri Diacov on kotoisin Moldovasta. Suomessa ja Kaskealla Dmitri on viihtynyt jo reilun vuoden ajan, sillä hän muutti Etelä-Pohjanmaalle työn perässä helmikuussa 2023. Työssään Dmitri operoi kahta neliakselista CNC-jyrsintä.
14.05.2024
Ajankohtaista
kaskea group uratarina dmitri

– Parasta Kaskealla työskentelyssä ovat työkaverit. Heillä ei ole ikinä liian kiire, vaan he ehtivät aina auttamaan, mikäli minulla on kysymyksiä, kertoo Dmitri, joka on toiminut itsekin jo perehdyttäjänä ja auttanut alkuun uusia työntekijöitä.

Rekrytointityrityksen kautta Kaskeaan törmännyt Dimitri haki yritykseen töihin sen hyvän maineen ansiosta.

– Vastasin ensin Kaskean lähettämiin kysymyksiin ja tein ennakkotehtävät, joissa pääsin tekemään ohjelmointiakin. Ilmeisesti he pitivät vastauksistani, sillä pääsin sen jälkeen videohaastatteluun. Hakuprosessin jälkeen sain kuulla, että minut oli valittu CNC-koneistajaksi, Dmitri kertaa.

 

Moderni työympäristö motivoi

Dmitri on saanut Kaskealla lämpimän vastaanoton heti alkumetreiltä saakka. Dmitri kokee, että työkaverit ovat olleet aidosti kiinnostuneita hänestä ja olleet aina ystävällisiä.

– Kun saavuin Kaskealle otti esihenkilöni Lauri minut vastaan ja esitteli tehdasta ja yritystä, muistaa Dmitri. Kaskean moderni työympäristö ja nykyaikaiset laitteet tekivät Dmitriin vaikutuksen heti alussa. Hänellä on liki kymmenen vuoden työkokemus alalta kotimaassaan Moldovassa, jossa hän työskenteli CNC-koneistajana valmistuttuaan teknillisestä yliopistosta.

– Minulla on kokemusta laajasti eri työtehtävistä, sillä olen työskennellyt niin kokoonpanossa kuin CNC-koneistajanakin. Opettelin itsenäisesti myös CNC-koneen ohjelmointia, piirustusten tekemistä sekä 3D-mallintamista, kertoo Dmitri.

– Kaikki Kaskean CNC-koneet ovat uudempia kuin vanhassa työpaikassani Moldovassa, joten työntekoon on hyvät puitteet. Työskenneltyäni pari kuukautta ja osoitettuani osaamiseni vaihdoin kolmiakselisista CNC-koneista neliakselisiin.

 

”No problem!”

Dmitriin on tehnyt vaikutuksen se, miten kiinnostuneita esihenkilöt ja johto ovat työntekijöiden viihtymisestä työssä.

– Kaikesta näkee, että Kaskealla ollaan aidosti kiinnostuneita siitä, miten työntekijät voivat. Jokaisen työntekijän on mahdollista vaikuttaa omiin työoloihinsa ja käyttämiinsä laitteisiin ja toivoa näihin tarvittaessa parannuksia tai uudistuksia.

Dmitri kokee, että Kaskealla luotetaan työntekijöihin ja johtamisessa on inhimillinen ote. Osoituksena tästä esimerkiksi työajat joustavat tarvittaessa molempiin suuntiin. Jos työvuoro täytyy joskus lopettaa aiemmin vaikkapa pankkiasioiden vuoksi, siihen riittää pelkkä keskustelu esihenkilön kanssa.

– Esimieheni vastaa aina, että ei ongelmaa. Tällainen huomioiminen tuntuu mukavalta, Dmitri summaa.

– Kun työtehtävänsä hoitaa hyvin, on mahdollista saada myös lisää vastuuta ja vaativampia työtehtäviä.

 

Suomalaisten ystävällisyys teki vaikutuksen

Dmitri kehuu suomalaisia todella ystävällisiksi ja muistelee edelleen lämmöllä, miten ihmiset auttoivat häntä heti lentokentällä.

– En ollut koneen laskeuduttua ihan varma jatkoyhteyksistäni kohti Etelä-Pohjanmaata, mutta sain heti apua ja ymmärsin, että ihmiset ovat täällä todella kilttejä ja avuliaita, Dmitri hämmästelee ja toteaa, ettei ole törmännyt samanlaiseen ystävällisyyteen missään muussa maassa.

Dmitri kertoo valmistautuneensa muuttoon lukemalla Suomesta ja suomalaisista internetistä.

– Luin, että Suomi on hyvä maa ja täällä asuu Euroopan onnellisimmat ihmiset. Tiesin jo silloin, että Suomi on hyvä maa myös minulle.

Takaisin "Ajankohtaista"-sivulle